Pelletkachel kopen De Koog

Vergelijk installateurs pelletketels De Koog

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Koog kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verschillende modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze website doorzoek jij accurate informatie die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 1796

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse onderdelen. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1796
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Koog een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de ADURO H2 v2 van het merk AduroNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Texelverbruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €156,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel De Koog vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in De Koog waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in De Koog

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en besparende oplossing: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-koog


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u verschillende vragen inzake je woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als uitstraling en de maatvoering doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga aan de slag met een erkende installateur in De Koog. Vraag om referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in De Koog


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in De Koog?

In de huidige situatie zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €600 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Dustin 14 (densan), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Polly (Austroflamm), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Video Mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in De Koog. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1796.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!