Pelletkachel kopen Den Burg

Vergelijk installateurs pelletketels Den Burg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Burg kopen stelt je in de gelegenheid om huizen duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze tool tref je veelzijdige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 1791

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere onderdelen. We spreken over: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1791
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Burg iets om te overwegen. Dat kan zijn de NSE (M2) van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Texelgebruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €156,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Den Burg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel mensen kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Den Burg waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Den Burg

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel draagt zorg voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige optie: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in den-burg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen over uw woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook factoren als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga voor een uitstekende installateur in Den Burg. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Den Burg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Den Burg?

Momenteel bestaan er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €700 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Noelle 6 (densan), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Avito / Avito slim / Avito Rao (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Pad LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Den Burg. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1790, 1791.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!