Pelletkachel kopen Oudeschild

Vergelijk installateurs pelletketels Oudeschild

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudeschild kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verscheidene type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze tool lees jij omvangrijke gegevens die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 1792

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudeschild zeer interessant. Een voorbeeld is de Montreux Plus (met kanalisatie) van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Texelgebruikt 2740 kWh stroom plus 2740 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €156,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oudeschild vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten preferereneen inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Oudeschild waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudeschild

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en besparende keuze: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oudeschild


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen belangrijke vragen m.b.t. jouw woonobject. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Oudeschild. Vraag om reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudeschild


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oudeschild?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €550 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Noelle 10 (densan), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Adevo (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Rafale LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oudeschild. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1792.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!