Pelletkachel kopen Westerbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Westerbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerbeek kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze website bekijk je bruikbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 5843

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan specifieke randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5843
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerbeek misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Excelent 10-KED / Zwart van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Sint Anthonisgebruikt 3660 kWh stroom en stookt 3660 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €192,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Westerbeek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Westerbeek waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westerbeek

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in westerbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen die gaan over je huis. Onder andere het type woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Westerbeek. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Westerbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Westerbeek?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €900 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Bi-Fire Mid (Klover), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • P960 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Green 8 (Fair), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Westerbeek. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5843.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!