Pelletkachel kopen Oploo

Vergelijk installateurs pelletketels Oploo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oploo kopen maakt het mogelijk om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze tool check jij veelzijdige gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 5841

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere aspecten. Onder andere: type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5841
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oploo wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de TERMOFENICE M van het merk FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Sint Anthonisconsumeert 3660 kWh stroom en 3660 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €192,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oploo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Oploo waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oploo

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in oploo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen belangrijke vragen aangaande uw woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Oploo. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oploo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oploo?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €800 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Belvedere 16 (Klover), vermogen 18,4 [KW], €1400 subsidie.
 • P957 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Bio 100 / Caris BIO 100 (HS) (Fair), vermogen 7,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oploo. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5840, 5841.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!