Pelletkachel kopen Ledeacker

Vergelijk installateurs pelletketels Ledeacker

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ledeacker kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze tool vind jij omvangrijke adviezen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 5846

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5846
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ledeacker wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de LP up 6 Icona Black van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Sint Anthonisgebruikt 3660 kWh stroom plus nog eens 3660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Ledeacker vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen preferereneen inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ledeacker waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in februari 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ledeacker

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een groene en prijs-interessante installatie: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in ledeacker


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je een aantal vragen over je huis. Denk aan de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Ledeacker. Houd rekening met reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ledeacker


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ledeacker?

Er zijn op dit moment allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk extra interessant. De totale subsidie dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €800 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Tayo (Koppe), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • P960 F (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,7 [KW], €585 subsidie.
 • FENICE 70 (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ledeacker. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5846.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!