Pelletkachel kopen Landhorst

Vergelijk installateurs pelletketels Landhorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Landhorst kopen stelt je in de gelegenheid om je woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze pagina doorzoek je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 5445

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van meerdere zaken. Denk aan: jouw soort woning, wat het doel is, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5445
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Landhorst zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de LX up 12 Video Mirror van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sint Anthonisgebruikt 3660 kWh stroom en 3660 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €192,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Landhorst vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de mensen kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Landhorst waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Landhorst

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in landhorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven werken in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen die gaan over uw woning. Denk aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies een betrouwbare installateur in Landhorst. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Landhorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Landhorst?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €700 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cover 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • AT18 (Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Irma (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Landhorst. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5445.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!