Pelletkachel kopen Stevensbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Stevensbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stevensbeek kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze tool vind je toepasbare gegevens die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 5844

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5844
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stevensbeek wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de LUNA van het merk FLUMENFIREEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Sint Anthonisverbruikt 3660 kWh stroom en 3660 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €192,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Stevensbeek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel woningeigenaren preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Stevensbeek waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stevensbeek

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope keuze: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in stevensbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen diverse vragen aangaande uw woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een goede installateur in Stevensbeek. Let op beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stevensbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Stevensbeek?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet misselijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €450 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Smart 120 (Klover), vermogen 19,1 [KW], €1400 subsidie.
 • P962 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Green 10 (Fair), vermogen 7,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Stevensbeek. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5844.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!