Pelletkachel kopen Wanroij

Vergelijk installateurs pelletketels Wanroij

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wanroij kopen opent nieuwe deuren om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees je bruikbare toelichtingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 5446

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. Denk aan: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5446
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wanroij een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de TOP LP6 van het merk CAMINETTIMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Sint Anthonisgebruikt 3660 kWh stroom en stookt 3660 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €192,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wanroij vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Wanroij waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wanroij

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in wanroij


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen aangaande je woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies voor een erkende installateur in Wanroij. Houd rekening met ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wanroij


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wanroij?

Hedendaags vind je velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn duizenden pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €700 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Double 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • T18 (Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Anastasia Plus (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wanroij. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5446.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!