Pelletkachel kopen Rijkevoort-De Walsert

Vergelijk installateurs pelletketels Rijkevoort-De Walsert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijkevoort-De Walsert kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze website bekijk je accurate adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 5449

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van meerdere variabelen. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5449
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijkevoort-De Walsert wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Domo RAO van het merk RikaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Sint Anthonisverbruikt 3660 kWh stroom en nog eens 3660 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Rijkevoort-De Walsert vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Rijkevoort-De Walsert waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rijkevoort-De Walsert

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in rijkevoort-de-walsert

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen een aantal vragen die gaan over uw woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en kies voor een geschikte installateur in Rijkevoort-De Walsert. Vraag naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rijkevoort-De Walsert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Rijkevoort-De Walsert?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De totale subsidie dat toepasbaar is wisselt tussen de €850 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Klea 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • BABY 13 (FLUMENFIRE), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Comfort Plus Crystal (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Rijkevoort-De Walsert. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5449.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!