Pelletkachel kopen Schinnen

Vergelijk installateurs pelletketels Schinnen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schinnen kopen biedt jou de kans om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verschillende installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze website bekijk jij praktische gegevens die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 6365

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6365
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schinnen zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de CADEL KRISS 7 van het merk CADEL SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Schinnengebruikt 2930 kWh stroom en nog eens 2930 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €157,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Schinnen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Schinnen waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Schinnen

Een alternatieve is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en prijstechnisch interessante beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per model.

pelletkachel installateurs in schinnen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen omtrent uw woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als de kleur en de grootte spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en selecteer een geschikte installateur in Schinnen. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schinnen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Schinnen?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €600 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Pellkamin 10 (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Compact (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Schinnen. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6365.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente