Pelletkachel kopen Doenrade

Vergelijk installateurs pelletketels Doenrade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doenrade kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze website ontdek je bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 6439

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van velerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6439
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doenrade een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Cuba 10 van het merk ThermorossiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Schinnenverbruikt 2930 kWh stroom plus 2930 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Doenrade vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Doenrade waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Doenrade

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en relatief goedkope installatie: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in doenrade


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en tevens de offerte verstuurd zal worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen over het woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies een geschikte installateur in Doenrade. Let op reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Doenrade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Doenrade?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen €650 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • CLUB HYDROMATIC 16 (MCZ), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-5 (JustFire), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • XXV EVO (Harman), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Doenrade. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6439.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!