Pelletkachel kopen Oirsbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Oirsbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oirsbeek kopen is bij uitstek geschikt om een huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze website bekijk je actuele adviezen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6438

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6438
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oirsbeek iets om te overwegen. Dat kan zijn de Ecofire Rosella 9 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Schinnengebruikt 2930 kWh stroom en 2930 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oirsbeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer mensen overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Oirsbeek waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oirsbeek

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in oirsbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn een aantal vragen aangaande je woning. Onder andere de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga voor een geschikte installateur in Oirsbeek. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oirsbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oirsbeek?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over honderden pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €800 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • RED LOTUS HYDRO (MCZ), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-8 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • ACCENTRA EVO (Harman), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oirsbeek. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6438.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!