Pelletkachel kopen Amstenrade

Vergelijk installateurs pelletketels Amstenrade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Amstenrade kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze website ontdek je handige info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 6436

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6436
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Amstenrade geen gek idee. Een voorbeeld is de SUITE HYDROMATIC 16 van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schinnengebruikt 2930 kWh stroom en 2930 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €157,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Amstenrade vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Amstenrade waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Amstenrade

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is geschikt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante optie: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in amstenrade


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen aangaande je woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Amstenrade. Vraag naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Amstenrade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Amstenrade?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €550 en €1000. Je kunt denken aan:

 • RED ORCHIDEA HYDRO (MCZ), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-7 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Ecomat 6 (Hark), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Amstenrade. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6436.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!