Pelletkachel kopen Nuth

Vergelijk installateurs pelletketels Nuth

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nuth kopen stelt jou in staat om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke toelichtingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 6361

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende zaken. Onder andere: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6361
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update februari 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nuth een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de P136 van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Nuthgebruikt 3400 kWh stroom en stookt 3400 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nuth vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio mensen oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Nuth waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van februari 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nuth

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €450 per model.

pelletkachel installateurs in nuth


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen inzake jouw woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een product die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Nuth. Kijk naar klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Nuth


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nuth?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €800 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Moon (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Duetto6 (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nuth. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6360, 6361, 6363.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente