Pelletkachel kopen Sweikhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Sweikhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sweikhuizen kopen opent nieuwe deuren om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze pagina bekijk je uitgebreide gegevens die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6174

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verscheidene variabelen. We spreken over: jouw soort huis, het doel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6174
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sweikhuizen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Aura 11.0C van het merk Fontana SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schinnenverbruikt 2930 kWh stroom plus nog eens 2930 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €157,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Sweikhuizen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Sweikhuizen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sweikhuizen

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en aantrekkelijke beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in sweikhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen die gaan over jouw woning. Bijvoorbeeld het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een geschikte installateur in Sweikhuizen. Vraag naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sweikhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Sweikhuizen?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €450 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • HALO AIR UP (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Dida Idro (ITC), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • P163 / P163 D / P163 T (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Sweikhuizen. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6174.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!