Pelletkachel kopen Puth

Vergelijk installateurs pelletketels Puth

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Puth kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze website vind je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 6155

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei zaken. We spreken over: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6155
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Puth zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Cherie UP H van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Schinnengebruikt 2930 kWh stroom en stookt 2930 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Puth vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Puth waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Puth

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in puth


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen over je huis. U kunt denken aan het soort woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies een erkende installateur in Puth. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Puth


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Puth?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €850 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • EGO COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Idropolis (ITC), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • P943 (Gruppo Piazzetta), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Puth. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6155.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!