Pelletkachel kopen Vaals

Vergelijk installateurs pelletketels Vaals

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vaals kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool check je omvangrijke toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6291

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan: jouw type woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6291
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vaals zeer interessant. Je kunt kiezen voor de TILE³ PLUS van het merk CADELOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Vaalsverbruikt 2830 kWh stroom plus nog eens 2830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Vaals vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Vaals waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vaals

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en besparende installatie: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in vaals


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste adviseurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen een aantal vragen omtrent jouw huis. Belangrijk zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een professionele installateur in Vaals. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vaals


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Vaals?

Hedendaags vind je velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €700 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Tiny (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 24 WIT IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Arata (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Vaals. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6290, 6291.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente