Pelletkachel kopen Valkenburg aan de Geul

Vergelijk installateurs pelletketels Valkenburg aan de Geul

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Valkenburg aan de Geul kopen is bij uitstek geschikt om een huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze website doorzoek jij actuele info die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6342

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Valkenburg aan de Geul iets om te overwegen. Dat kan zijn de CLUB AIR UP van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Valkenburg aan de Geulconsumeert 2940 kWh stroom en 2940 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €172,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Valkenburg aan de Geul vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer bewoners gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Valkenburg aan de Geul waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Valkenburg aan de Geul

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in valkenburg-aan-de-geul


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden mag worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je relevante vragen ten aanzien van jouw huis. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door deze informatie kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Valkenburg aan de Geul. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Valkenburg aan de Geul


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Valkenburg aan de Geul?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €900 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Twin (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 28 Bordeaux rood IDRO28-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Duetto 9 (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Valkenburg aan de Geul. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6341, 6342.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente