Pelletkachel kopen Ter Aar

Vergelijk installateurs pelletketels Ter Aar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ter Aar kopen stelt jou in staat om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze website tref je waardevolle adviezen die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 2461

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. We spreken over: soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2461
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ter Aar iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Termo Perla van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Nieuwkoopgebruikt 3210 kWh stroom en stookt 3210 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ter Aar vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Ter Aar waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ter Aar

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem draagt zorg voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een groene en besparende installatie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in ter-aar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen ten aanzien van je woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga voor een uitstekende installateur in Ter Aar. Houd rekening met ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ter Aar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ter Aar?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €800 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Eco 5, EF 5, Leisure 5, Easy 5 (Ecofire), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Melania (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ter Aar. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2460, 2461.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!