Pelletkachel kopen Zevenhoven

Vergelijk installateurs pelletketels Zevenhoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zevenhoven kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan velerlei type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels de pelletkachel-vergelijker check je veelzijdige adviezen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 2435

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke zaken. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2435
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zevenhoven zeer interessant. Denk aan de Foghet EVO Aria P 6,5 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Nieuwkoopgebruikt 3210 kWh stroom en stookt 3210 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zevenhoven vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Zevenhoven waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zevenhoven

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, biomassa is goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in zevenhoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen m.b.t. jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als uitstraling en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Zevenhoven. Vraag naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zevenhoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zevenhoven?

Er zijn op dit moment allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg serieus. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €450 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Luna 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • VISUAL LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • DP 30 (Daiwa), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zevenhoven. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2435.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!