Pelletkachel kopen Woerdense Verlaat

Vergelijk installateurs pelletketels Woerdense Verlaat

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woerdense Verlaat kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze website vind jij uitgebreide info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 3652

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van allerlei onderdelen. We spreken over: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode3652
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Woerdense Verlaat misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de HRV 200 van het merk RavelliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Nieuwkoopverbruikt 3210 kWh stroom en 3210 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Woerdense Verlaat vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Nederlanders overwegen een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Woerdense Verlaat waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Woerdense Verlaat

Een innovatieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijstechnisch interessante optie: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in woerdense-verlaat


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen over het huis. Voorbeelden zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook facetten als kleur / design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en selecteer een professionele installateur in Woerdense Verlaat. Kijk naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Woerdense Verlaat


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Woerdense Verlaat?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk aanlokkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €400 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Rita (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Flori (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Dia-mond (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Woerdense Verlaat. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3651, 3652, 3653.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!