Pelletkachel kopen Vrouwenakker

Vergelijk installateurs pelletketels Vrouwenakker

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vrouwenakker kopen biedt jou de kans om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn diverse type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze tool bekijk jij veelzijdige details die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 1428

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van velerlei onderdelen. Je kunt denken aan: type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode1428
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vrouwenakker wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sirena van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Nieuwkoopverbruikt 3210 kWh stroom en 3210 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €166,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vrouwenakker vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vrouwenakker waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Vrouwenakker

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in vrouwenakker


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen belangrijke vragen aangaande je huis. Relevant zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of juist een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als het gewenste model en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga voor een goede installateur in Vrouwenakker. Bekijk de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vrouwenakker


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Vrouwenakker?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €500 en €1500. Je kunt denken aan:

 • LP up 9, Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR12C-W (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Pueblo 6 (Calimax), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Vrouwenakker. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1428.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!