Pelletkachel kopen Noorden

Vergelijk installateurs pelletketels Noorden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noorden kopen maakt het mogelijk om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze website ontdek je uitgebreide toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 2431

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2431
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Noorden geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Rita Elite van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Nieuwkoopgebruikt 3210 kWh stroom en 3210 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Noorden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Nederlanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Noorden waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Noorden

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De ketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante installatie: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in noorden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen omtrent uw huis. Relevant zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als de kleur en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Noorden. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noorden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Noorden?

Recent kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €450 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Rolo 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • TOUR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • DP 24 (Daiwa), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Noorden. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2430, 2431, 2432.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!