Pelletkachel kopen Nieuwveen

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwveen kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan tal van modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van deze pagina doorzoek jij handige raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 2441

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2441
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwveen zeer interessant. Bijvoorbeeld de Lara / Susy van het merk Punto FuocoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Nieuwkoopgebruikt 3210 kWh stroom plus nog eens 3210 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nieuwveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Nieuwveen waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwveen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in nieuwveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden kan worden. De meeste experts zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen aangaande de woning. Onder andere het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga in zee met een erkende installateur in Nieuwveen. Let op ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nieuwveen?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €400 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Eco air 10 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Carinciair60 (Carinci), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Tecla (Dal Zotto S.P.A), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nieuwveen. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2440, 2441.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!