Pelletkachel kopen Opijnen

Vergelijk installateurs pelletketels Opijnen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Opijnen kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze pagina vind je waardevolle details die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 4184

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. We spreken over: jouw type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4184
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Opijnen geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Poseidon I van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Neerijnengebruikt 3610 kWh stroom plus 3610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Opijnen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Opijnen waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Opijnen

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in opijnen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je speciale vragen aangaande het huis. Voorbeelden zijn het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Opijnen. Vraag om beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Opijnen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Opijnen?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk verleidelijk. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €450 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Duchessa Idro (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Perla Plus (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 21,2 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Opijnen. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4184.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!