Pelletkachel kopen Waardenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Waardenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waardenburg kopen maakt het mogelijk om uw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze website lees je accurate adviezen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 4181

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4181
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Waardenburg een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Lia van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Neerijnenverbruikt 3610 kWh stroom en 3610 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Waardenburg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat bewoners gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Waardenburg waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Waardenburg

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en besparende beslissing: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in waardenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen over het woonobject. Denk aan het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga in zee met een goede installateur in Waardenburg. Check de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Waardenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Waardenburg?

Momenteel bestaan er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €800 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Liliana Idro (Extraflame), vermogen 22,8 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • Petit (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Waardenburg. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4180, 4181.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!