Pelletkachel kopen Ophemert

Vergelijk installateurs pelletketels Ophemert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ophemert kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via pelletkachelrevolutie.nl tref jij waardevolle toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 4061

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke zaken. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het doel van de kachel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4061
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ophemert iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de RAAM COMFORT AIR (8 UP! S1) van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Neerijnenconsumeert 3610 kWh stroom en 3610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ophemert vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel huizenbezitters neigen naar een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ophemert waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ophemert

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een duurzame en voordelige oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ophemert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen omtrent jouw huis. Voorbeelden zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook facetten als ambiance en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en maak een keuze voor een goede installateur in Ophemert. Bekijk de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ophemert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ophemert?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €450 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Graziosa steel plus (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ostro 80 Tube (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Cupido (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ophemert. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4060, 4061, 4064.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!