Pelletkachel kopen Heesselt

Vergelijk installateurs pelletketels Heesselt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heesselt kopen stelt jou in staat om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je veelzijdige gegevens die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 4063

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Denk aan: type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4063
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heesselt misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Corridor SUBTILE.10C-AWAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Neerijnenverbruikt 3610 kWh stroom en 3610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €192,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Heesselt vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Heesselt waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heesselt

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel draagt zorg voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in heesselt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we wat vragen aangaande uw woning. Relevant zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Heesselt. Houd rekening met verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Heesselt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Heesselt?

Momenteel bestaan er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat duizenden pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk niet mis. De tegemoetkoming dat toe te passen is wisselt tussen de €700 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Melinda Steel Air (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • LIBECCIO 100 (Dielle SRL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Sprint Maiolica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Heesselt. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4063.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!