Pelletkachel kopen Varik

Vergelijk installateurs pelletketels Varik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Varik kopen maakt het mogelijk om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn velerlei modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze tool tref jij veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 4064

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. We spreken over: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4064
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Varik geen gek idee. Bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-WAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Neerijnengebruikt 3610 kWh stroom en 3610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Varik vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Varik waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Varik

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in varik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen ten aanzien van uw woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een geschikte installateur in Varik. Vraag om klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Varik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Varik?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €500 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Novella Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • OSTRO 50 (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Calla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Varik. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4064.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!