Pelletkachel kopen Est

Vergelijk installateurs pelletketels Est

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Est kopen opent nieuwe deuren om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan tal van soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze website tref je samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4185

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4185
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Est een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Sabine van het merk GallusEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Neerijnengebruikt 3610 kWh stroom plus 3610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €192,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Est vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren neigen naar een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Est waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Est

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en relatief goedkope optie: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1400 per product.

pelletkachel installateurs in est


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en eventuele offerte verzonden zal worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen speciale vragen ten aanzien van uw woning. U kunt denken aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als de kleur en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Est. Let op ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Est


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Est?

Momenteel bestaan er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen €400 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Melinda Idro (Extraflame), vermogen 14,1 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • Lia (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Est. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4185.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!