Pelletkachel kopen Hellouw

Vergelijk installateurs pelletketels Hellouw

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hellouw kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verscheidene modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze website lees je omvangrijke info die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 4174

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van velerlei aspecten. We spreken over: type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4174
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hellouw zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Less van het merk Fontana SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Neerijnengebruikt 3610 kWh stroom en 3610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €192,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hellouw vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Hellouw waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hellouw

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en prijs-interessante installatie: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in hellouw


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen diverse vragen met betrekking tot jouw huis. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Hellouw. Bekijk de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hellouw


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hellouw?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €900 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LUCIA PLUS (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO ACS 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • TERMO PLUS 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hellouw. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4174.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!