Pelletkachel kopen Tuil

Vergelijk installateurs pelletketels Tuil

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tuil kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website ontdek jij handige aanbevelingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 4176

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden. Denk aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4176
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tuil wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Class Idro 24 WIT IDRO24-WAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Neerijnenverbruikt 3610 kWh stroom en nog eens 3610 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €192,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Tuil vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Tuil waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Tuil

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in tuil


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel experts doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen over het woonobject. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga voor een goede installateur in Tuil. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tuil


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Tuil?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €700 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • COMFORT P85 PLUS (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • IDRO SMART 22 (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqua Plus 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Tuil. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4176.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!