Pelletkachel kopen Haaften

Vergelijk installateurs pelletketels Haaften

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haaften kopen maakt het mogelijk om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze vergelijker ontdek jij praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 4175

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. We spreken over: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4175
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haaften zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de PS-15-6 van het merk JustFireOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Neerijnengebruikt 3610 kWh stroom en nog eens 3610 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Haaften vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de consumenten preferereneen inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Haaften waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Haaften

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante installatie: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in haaften

Plaatsen in de omgeving:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen met betrekking tot het huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook onderdelen als het gewenste model en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en selecteer een goede installateur in Haaften. Bekijk de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haaften


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Haaften?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg serieus. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €850 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • COMFORT P85 (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • IDRO SMART 14 Tapwater (Dielle SRL), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqua Plus 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Haaften. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4175.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!