Pelletkachel kopen Echteld

Vergelijk installateurs pelletketels Echteld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Echteld kopen opent nieuwe deuren om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn diverse modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze tool ontdek jij accurate details die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 4054

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4054
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Echteld iets om te overwegen. Een voorbeeld is de SPV-M13 ADRIA van het merk Punto FuocoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Neder-Betuwegebruikt 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €185,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Echteld vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Echteld waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Echteld

Een efficiënte en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een duurzame en besparende mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in echteld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je relevante vragen die gaan over je woning. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en selecteer een goed bekendstaande installateur in Echteld. Let op referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Echteld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Echteld?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Graziosa lux plus (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ostro 80 (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aurora (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Echteld. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4033, 4054.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!