Pelletkachel kopen IJzendoorn

Vergelijk installateurs pelletketels IJzendoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in IJzendoorn kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze website bekijk je waardevolle adviezen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 4053

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4053
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in IJzendoorn een uitstekende optie. Dat kan zijn de Qlima Fiorina 74 S-Line van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Neder-Betuwegebruikt 3350 kWh stroom en stookt 3350 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €185,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel IJzendoorn vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in IJzendoorn waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in IJzendoorn

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in ijzendoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen over jouw huis. Voorbeelden zijn de categorie woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga in zee met een uitstekende installateur in IJzendoorn. Vraag om beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in IJzendoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in IJzendoorn?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €500 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Falo 2Cp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Scirocco 80 EVO (Dielle SRL), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Mimosa (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in IJzendoorn. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4053.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!