Pelletkachel kopen Ochten

Vergelijk installateurs pelletketels Ochten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ochten kopen biedt jou de kans om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn velerlei modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze website bekijk je waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 4051

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene factoren. Onder andere: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4051
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ochten iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Aqua 30 Turbo All Style / Glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Neder-Betuwegebruikt 3350 kWh stroom en nog eens 3350 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €185,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ochten vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel bewoners oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ochten waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ochten

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Dit model zorgt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in ochten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen ten aanzien van jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en maak een keuze voor een erkende installateur in Ochten. Houd rekening met klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ochten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ochten?

Er zijn op dit moment diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €500 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Falo 1XLp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Libeccio 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Aloe (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ochten. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4050, 4051.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!