Pelletkachel kopen Kesteren

Vergelijk installateurs pelletketels Kesteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kesteren kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker bekijk jij praktische toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 4041

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4041
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kesteren wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Crystal 8 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Neder-Betuweverbruikt 3350 kWh stroom en nog eens 3350 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €185,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kesteren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kesteren waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kesteren

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in kesteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel uitvoerders zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je wat vragen die gaan over jouw woonobject. Onder andere het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een goede installateur in Kesteren. Houd rekening met klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kesteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Kesteren?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt honderden pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €500 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Emma Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Grecale 100 UP (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Fire HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kesteren. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4040, 4041.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!