Pelletkachel kopen Dodewaard

Vergelijk installateurs pelletketels Dodewaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dodewaard kopen biedt jou de kans om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker tref je handige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6669

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode6669
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dodewaard een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Novella Plus Evo / Viviana Plus Evo van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Neder-Betuweverbruikt 3350 kWh stroom plus 3350 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €185,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Dodewaard vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Hollanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Dodewaard waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Dodewaard

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en besparende beslissing: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in dodewaard

Plaatsen in de buurt:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen die gaan over je woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Dodewaard. Vraag om beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dodewaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Dodewaard?

Tegenwoordig zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €800 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • c7 globe glass (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • REDONDA10 (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Janus (Janco de Jong), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Dodewaard. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6669.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!