Pelletkachel kopen Opheusden

Vergelijk installateurs pelletketels Opheusden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Opheusden kopen is bij uitstek geschikt om uw woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website doorzoek je bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 4043

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. Belangrijk zijn: type woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Opheusden een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Dual LX up 9 van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Neder-Betuwegebruikt 3350 kWh stroom en stookt 3350 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €185,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Opheusden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Opheusden waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Opheusden

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in opheusden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten focussen zich op een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen inzake uw huis. Relevant zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies een erkende installateur in Opheusden. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Opheusden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Opheusden?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over honderden pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €800 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Falo 1Cp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Scirocco 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Fire Lux HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Opheusden. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4043.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!