Pelletkachel kopen Halderberge

Vergelijk installateurs pelletketels Halderberge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Halderberge kopen maakt het mogelijk om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan diverse modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via de pelletkachel-vergelijker vind jij accurate toelichtingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 4731

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van diverse facetten. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Halderberge wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de ivo.safe 9 kW water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Halderbergeverbruikt 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €173,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Halderberge vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio huizenbezitters neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Halderberge waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Halderberge

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel kan benut worden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante keuze: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1000 per model.

pelletkachel installateurs in halderberge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste installateurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen speciale vragen die gaan over uw huis. Relevant zijn de categorie woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Halderberge. Vraag om verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Halderberge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Halderberge?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €600 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Strass (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL KRISS 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Montreux Plus (met kanalisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Halderberge. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4730, 4731, 4751.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente