Pelletkachel kopen Oudenbosch

Vergelijk installateurs pelletketels Oudenbosch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudenbosch kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan diverse type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze vergelijker doorzoek jij bruikbare details die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4731

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van specifieke aspecten. Je kunt denken aan: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudenbosch een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Iris Air 70 van het merk Royal / PalazzettiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Halderbergeconsumeert 3240 kWh stroom plus nog eens 3240 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €173,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oudenbosch vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oudenbosch waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudenbosch

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oudenbosch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen met betrekking tot je huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Oudenbosch. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudenbosch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oudenbosch?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €950 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • HSP 6 PELLETTO (grande) 432.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rita (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Evia (EdilKamin), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Oudenbosch. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4730, 4731, 4751.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!