Pelletkachel kopen Roosendaal

Vergelijk installateurs pelletketels Roosendaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Roosendaal kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan tal van soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je waardevolle info die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4701

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan specifieke variabelen. Denk aan: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4701
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Roosendaal een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Deca 10 van het merk TSPEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Roosendaalgebruikt 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €156,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Roosendaal vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Legio bewoners overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Roosendaal waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Roosendaal

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1400 per model.

pelletkachel installateurs in roosendaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste installateurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen m.b.t. uw huis. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een uitstekende installateur in Roosendaal. Let op klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Roosendaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Roosendaal?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €550 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Ready 9 (Efiamma), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.
 • ELISE³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecotherm Insert 49 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Roosendaal. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4700, 4701, 4702, 4703, 4704, 4705, 4706, 4707, 4708, 4715.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente