Pelletkachel kopen Stampersgat

Vergelijk installateurs pelletketels Stampersgat

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stampersgat kopen stelt jou in staat om een huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt diverse type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze website ontdek jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4754

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verscheidene factoren. Onder andere: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4754
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stampersgat zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Gardenia Hydro van het merk RedEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Halderbergeverbruikt 3240 kWh stroom en nog eens 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Stampersgat vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Stampersgat waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Stampersgat

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope optie: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in stampersgat


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen diverse vragen inzake uw huis. Belangrijk zijn het soort huis, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Stampersgat. Kijk naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Stampersgat


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Stampersgat?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €900 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HSP 6 Premium grande 539.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Duna 18 kW (EvaCalor), vermogen 18 [KW], €900 subsidie.
 • Alpen (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Stampersgat. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4754.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!