Pelletkachel kopen Oud Gastel

Vergelijk installateurs pelletketels Oud Gastel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oud Gastel kopen biedt jou de kans om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze pagina tref je samengestelde gegevens die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 4751

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van diverse variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4751
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oud Gastel zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Carus van het merk OranierNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Halderbergeverbruikt 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oud Gastel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Oud Gastel waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oud Gastel

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per product.

pelletkachel installateurs in oud-gastel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd mag worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van uw woning. Denk aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga in zee met een uitstekende installateur in Oud Gastel. Check de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oud Gastel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oud Gastel?

Hedendaags vind je meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard verleidelijk. Het bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €600 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • HSP 6 Premium 521.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Nina 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Aris Up2 (EdilKamin), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oud Gastel. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4750, 4751.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!