Pelletkachel kopen Tholen

Vergelijk installateurs pelletketels Tholen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tholen kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze website vind je uitgebreide gegevens die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 4691

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Onder andere: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4691
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tholen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de LP up 9, Cru-z van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Tholenconsumeert 2960 kWh stroom en 2960 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Tholen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Tholen waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tholen

Een efficiënte en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en voordelige optie: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in tholen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je diverse vragen over de woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een erkende installateur in Tholen. Houd rekening met reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tholen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Tholen?

In de huidige situatie zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €600 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Sibilla Plus (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Linea glass LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Jack water+ 10kW (Wodtke), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Tholen. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4690, 4691.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente