Pelletkachel kopen Bosschenhoofd

Vergelijk installateurs pelletketels Bosschenhoofd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bosschenhoofd kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze website ontdek jij uitgebreide gegevens die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 4744

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van meerdere variabelen. Onder andere: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4744
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bosschenhoofd wellicht iets voor jou. Denk aan de Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-KAR van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Halderbergegebruikt 3240 kWh stroom en nog eens 3240 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bosschenhoofd vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Bosschenhoofd waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bosschenhoofd

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante optie: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in bosschenhoofd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen die gaan over uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als en soort kachel en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Bosschenhoofd. Vraag om recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bosschenhoofd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bosschenhoofd?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is loopt uiteen tussen €950 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • HSP 7 450.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Sonia (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • BILD ATC (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Bosschenhoofd. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4744.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!