Pelletkachel kopen Woensdrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Woensdrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woensdrecht kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker vind jij toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4634

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende zaken. Dit zijn natuurlijk: type woning, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4634
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Woensdrecht zeer interessant. Bijvoorbeeld de Diva van het merk EvaCalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Woensdrechtverbruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €174,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Woensdrecht vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Woensdrecht waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Woensdrecht

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in woensdrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen inzake je huis. Relevant zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Woensdrecht. Let op recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Woensdrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Woensdrecht?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €500 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Fusion 12.2C (Elledi), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.
 • LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Pidra 13 Montruex Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Woensdrecht. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4634.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente