Pelletkachel kopen Rucphen

Vergelijk installateurs pelletketels Rucphen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rucphen kopen stelt jou in staat om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker ontdek je uitgebreide aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 4715

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4715
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rucphen zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de WO 85 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Rucphengebruikt 3730 kWh stroom en nog eens 3730 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €196,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Rucphen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer woningeigenaren denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Rucphen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rucphen

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in rucphen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen omtrent het huis. Bijvoorbeeld het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het design en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga in zee met een goede installateur in Rucphen. Check de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rucphen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Rucphen?

Momenteel bestaan er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €600 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Sharp 11 (Efiamma), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • KRISS³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Insert Line 490 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Rucphen. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4715.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente