Pelletkachel kopen Steenbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Steenbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steenbergen kopen maakt het mogelijk om een huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website lees jij waardevolle adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 4651

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Denk aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4651
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Steenbergen geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Virgo 12 / Virgo 12 C van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Steenbergenverbruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Steenbergen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Steenbergen waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2022 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Steenbergen

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per model.

pelletkachel installateurs in steenbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van het huis. Relevant zijn het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies voor een betrouwbare installateur in Steenbergen. Vraag naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Steenbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Steenbergen?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk extra interessant. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €500 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Star 8.2 (Elledi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Pueblo Aqua 6 (Calimax), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 6 (Thermorossi), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Steenbergen. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4650, 4651, 4652, 4756.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente